Чт. Бер 28th, 2024

Відбулось позачергове засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії Коломийської міської ради у зв’язку із випадком сказу у собаки, який травмував дитину, ще 8 осіб є контактними. Всі потерпілі проходять курс лікування.

Коломию оголосили загрозливою зоною та з 18 лютого накладені карантинні обмеження, у зоні ризику – вулиці Сарма-Соколовського, Кубийовича, Авраменка, Милиянчука, Купустинського, Каменецька, Ткачука, Об’їзна.

Вживатимуться відповідні заходи до громадян, які відмовились вакцинувати своїх домашніх улюбленців від сказу. Додатково проводитиметься роз’яснювальна робота щодо важливості проведення профілактичних заходів.Також Коломийська організація Українського товариства мисливців та рибалок повинна інформувати про всі випадки виявлення загиблих або ослаблених тварин, які можуть бути заражені.

Просимо коломиян з розумінням поставитись до ситуації, що склалась, а головне – сторонитись тварин, які можуть переносити сказ. У випадку контакту з інфікованою твариною негайно звертайтеся до медиків.

Сказ – смертельне захворювання. Його збудник – вірус, який виділяється зі слиною хворої тварини. Заразитись можна від укусу, при попаданні слини на подряпину, садно або навіть непошкоджену шкіру, слизові оболонки очей, порожнини рота, при дотику з предметом або одягом, забрудненими слиною хворої тварини. Важливо знати, що від людини до людини сказ не передається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *