Пт. Кві 19th, 2024

Основна інформація про ситуацію в Коломийській громаді станом на ранок 26 лютого.

Вчора, 25 лютого під час сигналу “Повітряна тривога”, в укритті пологового будинку народилася дівчинка, інформує міський голова Коломиї Богдан Станіславський.

В Коломиї ніч пройшла спокійно. Правоохоронні органи працюють не покладаючи рук, виявляють диверсантів. Військові об’єкти, зокрема в Корничі, в порядку. У небі безпілотники відсутні.

Частина структурних підрозділів міської ради переорієнтували свою роботу в умовах воєнного стану. Управління освіти наразі піклується про гаряче харчування для правоохоронців. Управління культури приймає й обробляє інформацію, пов’язану з кількістю переселенців та наявністю вільних місць для них.‼️Сьогодні на аеродромі здійснять перевірку працездатності зброї. Зроблять два залпи в повітря. Побачивши це, прошу не панікувати, це лиш навчання.

Ситуація в Україні за інформацією Генерального штабу ЗСУ станом на 6 ранку:

здійснено поодинокі авіаційні удари в районах СУМИ, ПОЛТАВА, МАРІУПОЛЬ. З Чорного моря ворог здійснив пуск крилатих ракет морського базування Калібр по території України.

Ворог неодноразово застосовував оперативно-тактичну авіацію у районах ЮЖНИЙ та ОДЕСА, по аеродрому ОЗЕРНЕ, по об’єктах цивільної інфраструктури у Київській області.На Слобожанському напрямку оперативне угруповання військ ЗС України зупинило наступ противника та продовжує ведення оборонних боїв в Харківської області. Ведуться міські бої в ОХТИРЦІ.

На приморському напрямку в районі КОБЛЕВО в результаті вогню механізованих підрозділів 28 омбр знищено катер та до 20 осіб особового складу ДРГ противника.

Групою інженерних загороджень Військово-Морських Сил ЗС України здійснено мінування десантно-доступних ділянок.

Угруповання Повітряних Сил ЗС України здійснює відбиття повітряних ударів противника, знищено військово-транспортний літак ІЛ-76МД з десантом російських окупаційних військ. Продовжує ведення систематичних бойових дій. Нанесення вогневого ураження по скупченню живої сили та військової техніки ворога в Київській, Чернігівській та Херсонській областях.

Угруповання об’єднаних сил веде оборонну операцію та утримує зайняті позиції вздовж всієї лінії розмежування.

Орієнтовні втрати противника складають: літаки – 14 од., гелікоптери – 8 од., танки ‒ 102 од., ББМ ‒ 536 од., гармат – 15 од., ЗРК БУК-1 од.Нагадуємо, довіряйте інформації з офіційних джерел. Зберігаймо єдність і віримо в сили нашої армії та держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *