Чт. Бер 28th, 2024

На вершині Карпат трапився нещасний випадок.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС, пише Галичина24.

Під час відпочинку в горах дві особи загинуло, ще чотири отримали травми 15 вересня о 21:20 до Служби порятунку, поступило повідомлення про те, що група туристів з 12 чоловік,двоє з яких діти ,під час привалу на полонині «Під Берди» поблизу села Вороненка Надвірнянського району, розвели багаття після чого відбувся вибух, четверо туристів отримали травми,ще двоє загинули.

Одразу було оголошено збір для пошуково-рятувальних відділень Ворохта, Верховина, Яремче, Заросляк, Косів та Івано-Франківськ.О 21: 49 до проведення аварійно-рятувальних робіт додатково залучено 3 бригади медицини катастроф, чергову зміну ОКЦ та мобільно-оперативну групу ГУ ДСНС в області.

О 00:45 рятувальники розпочали супровід першої постраждалої особи . О 01:15 рятувальниками пошуково-рятувального відділення розпочато супровід учасників групи, які не зазнали травмувань.

О 02:20 рятувальниками розпочато заходи з перенесення на ношах однієї важкохворої особи, а двох інших постраждалих,а також двох дітей ,які перебували у задовільному стані, рятувальники транспортували автомобілями підвищеної прохідності до підніжжя гори в селі Вороненко.

Для надання допомоги постраждалим від ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області залучено 10 од. тех., та 38 чол. особового складу та 10 чол., 4 од.тех., ГУ ДСНС України в Закарпатській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *