Пт. Бер 29th, 2024

За добу станом на ранок російські війська вбили на Донеччині 5 мирних мешканців, серед яких – маленька дівчинка.

Про це повідомляє пресслужба національної поліції, пише Галичина24.

Поранено щонайменше 22 людини. Катастрофічна ситуація в Маріуполі. Після вчорашнього авіаудару по пологовому будинку та дитячій лікарні окупанти сьогодні зранку знову скинули бомби на центр міста. Інформація про реальну кількість постраждалих уточнюється. Поліцейські документують наслідки обстрілів та допомагають людям.

Упродовж минулої доби постраждали щонайменше 27 мешканців.Під ударом окупантів опинилися 14 населених пунктів – Маріуполь, Краматорськ, Дружківка, Новолуганське, Нью-Йорк, Луганське, Красногорівка, Мар’їнка, Костянтинівка, Іванопілля, Терни, Миронівський, Степне, Михайлівка.

Пошкоджено 34 об’єкти – дитячу лікарню та пологовий будинок, дві школи, Приазовський державний технічний університет, житлові будинки, магазин, церкву, приміщення селищної ради, залізничне полотно, газопровід, комунальне обладнання.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Найважча ситуація – в оточеному Маріуполі, Волновасі та навколишніх селах, які ворог розбиває з ракет, авіації та артилерії. У містах гуманітарна катастрофа. Також атак зазнає Краматорський район і Світлодарський напрямок.

За новими даними, в Маріуполі після авіанальоту на пологовий будинок померли троє людей, серед них – дитина, дівчинка. 17 осіб було поранено – вагітні жінки, породіллі, медики.

Зранку ворог завдав у Маріуполі ще два удари о 8:00 та близько 9:20. Наразі відомо про одного загиблого. Ці дані неповні. Через постійні обстріли комунальники не встигають ховати людей. Ворог свідомо перебив всі комунікації, тому місто у мороз залишається без світла, води, газу та зв’язку.

Вчора близько 16:40 російські війська обстріляли смт Миронівський, загинула жінка 1984 року народження, ще одна мирна мешканка, 1972 р.н., поранена.

Шановні громадяни, дотримуйтесь комендантської години, не виїжджайте самостійно неперевіреними маршрутами – ворог розстрілює цивільні авто.Будьте обережні, в окупованих населених пунктах російські солдати займаються мародерством, відбирають майно у мирних мешканців.

Увага, не підіймайте невідомі предмети та не чіпайте нерозірвані снаряди. Викликайте піротехніків за телефоном 101.Окупант масово розповсюджує фейки, тож довіряйте виключно офіційним джерелам інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *