Сб. Кві 20th, 2024

Сьогодні, 2 лютого, в Івано-Франківську провели пресконференцію на тему “Подробиці розслідування резонансних справ теруправління ДБР Львова на Прикарпатті».

Зокрема, директор територіального управління ДБР у Львові Руслан Ляшко повідомив, як просувається розслідування аварії за участі директора Надвірнянського лісгоспу, депутата Яремчанської міськради Василя Павлюка. Як відомо, 20 січня Павлюк збив 9-річну дівчинку та покинув місце аварії, пише Бліц-Інфо.

«Внаслідок аварії, на жаль, дитина померла у лікарні. Слідчі за декілька годин розшукали винуватця. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проводиться досудове розслідування. Додам, що ДТП сталась близько 19:00, на місце виїхали працівники патрульної поліції. Вони повинні були з’ясувати, що це службове авто та одразу повідомити ДБР. Однак, це чомусь не сталось. Ми вже самі дізнались близько 21:00-22:00 та виїхали на місце»,- розповів Ляшко.

Як додав начальник слідчого відділу (з дислокацією в Івано-Франківську) ТУ ДБР у Львові Валерій Дем’яновський, працівники поліції освідчували водія на алкоголь, результат – негативний. Втім, слідчі ДБР повторно вилучили взірці крові та сечі винуватця для судово-токсикологічної експертизи.

«Працівники Нацполіції одразу не повідомили ДБР про аварію. З моменту аварії до приїзду наших працівників пройшло декілька годин, слідчі дії ми завершили проводити аж о 5 годині ранку. Згідно з розслідуванням поліції, алкоголю та наркотичних засобів у його крові не було. Але ми направили взірці на повторну експертизу. Вона ще триває, про результат повідомимо згодом. Тому ситуація може змінитись»,- ділиться начальник слідчого відділу.

Дем’яновський також додав, що директор лісгоспу під час слідчих дій усно пояснив обставини аварії. Чоловік розповів, що, відчувши удар, подумав, що наїхав на тварину, але не звернув на це уваги та поїхав додому. За 20 кілометрів від місця аварії зупинився, переосмислив та за пів години повернувся. Нібито спробував шукати місце аварії, але каже, що нічого не було, тож повернувся додому.

Варто додати, аварія сталась на очах 11-річного брата загиблої дівчинки. Він зараз у важкому психологічному стані. Слідчі планують залучити психологів , аби провести допит з дитиною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *