Ср. Кві 24th, 2024

Росія не очікувала такого супротиву українських військових.

Голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія та радник голови офісу президента України Михайло Подоляк провели у Львові, у п’ятницю, 4 березня пресконференцію. Представники влади зазначили, що Росія не очікувала такого супротиву українських військових, і розраховувала захопити наші території за три дні, пише ТСН.

За словами Подоляка, Російська Федерація, коли планувала операцію примусу до миру в Україні, розраховувала, що вона буде дуже короткою.

“З військової з точки зору, попереднє планування (Росії – Ред.) було 100 загиблих з іхнього боку. Тому в перші три дні і допомоги військової не йшло. Всі розуміли, що операція буде здійснена за три дні. І буде російський прапор над Верховною Радою майоріти у Києві через три дні”, – заявив Арахамія.

Михайло Подоляк наголосив, що Російська Федерація вже відчуває західні санкції на її економіку. “Зрозуміло, що вони хочуть вийти на якісь рішення. І зрозуміло, що ці рішення мають бути вже і в інтересах України. Бо вони, коли заходили в переговорний процес, це була одна позиція. Сьогодні, з урахуванням того, як воює Украна. Я б хотів, щоб ви це постійно підкреслювали, що Україна воює так, як ніхто не очікував цього, і західні партнери також. Тому що перші три дні, вони взагалі думали, що нас там не буде вже”, – заявив Подоляк.

Втрати росіян, які воюють проти України:

За орієнтовними даними Генштабу Збройних Сил України, від ранку 24 лютого до ранку 3 березня військам країни-загарбника Росії були завдані такі втрати:

особового складу – 9166 осіб, танків ‒ 251 од, Бойових броньованих машин ‒ 939 од, артилерійських систем –105 од, РСЗВ – 50 од, засоби ППО – 18 од,

літаків – 33 од (уточнюється), гелікоптерів – 37 од, автомобільної техніки – 404 од,

легкі швидкісні катери – 2 од,

цистерн з ППМ – 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 3,

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *