Пт. Кві 19th, 2024

Після запровадження в Україні посилених карантинних обмежень в сфері автобусних перевезень, значно активізувались «нелегальні перевізники», які відновили свою діяльність шляхом облаштування стихійних автостоянок у заборонених законом місцях, скверах, парках, міжбудинкових проїздах.

У зв’язку з цим свою роботу посилили спільні мобільні групи з виявлення та припинення «нелегальних перевізників».

Представниками Управління Держпраці в Івано-Франківській області спільно з Укртрансбезпеки, Головного Управління ДПС в Івано-Франківській області, Управління транспорту і зв’язку Івано-Франківського міськвиконкому напрацьовано механізм роботи спільних рейдових груп з питань перевірки додержання законодавства під час перевезення пасажирів, інформує управління Держпраці.

Фахівці Управління Держпраці акцентують увагу водіїв на питання дотримання норм законодавства про працю, зокрема щодо легалізації найманої праці. Роз’яснюють ризики та наслідки використання найманої праці без належного оформлення. Для працівника – це втрата всіх гарантій у сфері праці: права на гідні умови праці, захист від незаконного звільнення, права на визначену тривалість робочого часу і часу відпочинку, соціальне страхування у разі втрати працездатності, і як наслідок права на пенсійне забезпечення. Для роботодавця ризики полягають у фінансових втратах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *