Пт. Кві 19th, 2024

Так, 9 грудня співробітники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області спільно з працівниками сектору реагування патрульної поліції Коломийського районного відділу та поліцейськими управління патрульної поліції для перевірки транспортної документації у селі Раківчик, що на Коломийщині, зупинили вантажний автомобіль VOLVO FN з цистерною.

Водій перевозив близько 26 тонн дизельного пального без дозвільних документів. Вантаж прямував до пункту розвантаження у Закарпатській області.

Згодом у селі Старі Кривотули, що на Тисмениччині, поліцейські виявили ще одну вантажівку із нелегальним дизпаливом. Як з’ясувалося, водій DAF перевозив понад 8 тонн пального до пункту розвантаження в смт. Рожнятів, без зареєстрованих в Єдиному реєстрі акцизних накладних про факт переміщення пального, згідно з товарно-транспортними накладними на відпуск нафтопродуктів.

Відтак, відносно водіїв вказаних автотранспортних засобів складено протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення порядку провадження господарської діяльності». До винесення судового рішення вантажівки з цистернами пального загальним об’ємом понад 34 тонн вилучено.

Нагадуємо: за виготовлення, перевезення та збут підакцизних товарів без дозвільних документів передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Продукція та

транспортні засоби можуть бути вилучені правоохоронцями та надалі конфісковані судом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *