Чт. Кві 18th, 2024

Минулого тижня працівники поліції виявили ряд фактів пов’язаних з незаконним перевезенням краденої лісопродукції на Яремчанщині, Тисменничині та Надвірнянщині.

Так, під час несення служби працівники сектору реагування патрульної поліції Надвірнянського відділу поліції у селі Зелена зупинили вантажний автомобіль «ЗІЛ», який перевозив лісопродукцію, інформує пресслужба поліції.

Керманич не надав жодних дозвільних документів на перевезення вантажу та пояснив, що вказану деревину викрав з лісового господарства. Інший факт протиправної діяльності задокументовано в Яремчі.

Працівники поліції зупинили дві вантажівки «Урал» та «Камаз». Водії, на транспортних засобах перевозили колоди лісу без відповідних документів та маркувальних бирок.Для перевірки автомобілі і вантаж правоохоронці затримали та помістили на територію відділів поліції для проведення подальших слідчих дій.

За цими фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.Ще одну вантажівку «Камаз» з лісом поліцейські Надвірнянщини зупинили для перевірки законності перевезення у Делятині. За кермом автомобіля перебував 28-річний мешканець Яремчанщини, який віз колоди дерев також без необхідних документів.

Під час патрулювання території обслуговування поліцейські в смт. Битків зупинили вантажний автомобіль «ЗІЛ – 131». Керманич перевозив лісодеревину та не мав документів для законного здійснення цієї діяльності

.Наступний факт злочину проти довкілля задокументовано на Тисмениччині.

Поліцейський офіцер громади зупинив автомобіль «Мерседес Бенс», під керуванням 33-річного мешканця району. У вантажному відділенні чоловік перевозив колоди деревини.

Слідчі розпочали кримінальні провадження за ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Поліцейські готують клопотання до суду про накладення арешту на вилучене майно. Звертаємося до громадян і наголошуємо, якщо ви стали свідками незаконної вирубки чи перевезення лісу – повідомляйте на «лінію 102» для негайного реагування на правопорушення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *