Пт. Кві 19th, 2024

Прийом заявок від виробників соціально значущих продуктів на придбання природного газу власного видобутку на квітень 2022 року за пільговими цінами триватиме з 1 по 5 березня.

Про це сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час пресконференції в Укрінформі.

“З 1 по 5 березня треба подати заявки на закупівлю газу з поставкою у квітні 2022 року”, – зазначив він.

Висоцький додав, що списки виробників, допущених до торгів, будуть сформовані до 10 березня і після цього у другій половині місяця відбудуться самі торги.

Заступник міністра нагадав, що спеціально створений комітет з нагляду, до якого увійшли представники Міненерго, Мінагрополітики, Мінекономіки та профільних асоціації, верифікує кожного заявника і вирішує, чи допускати його до торгів.

Висоцький пояснив, що це робиться для того, щоб газ за пільговими цінами могли закуповувати лише ті виробники, які точно займаються виробництвом соціально значущих продуктів харчування.

Як повідомляв Укрінформ, уряд 12 січня 2022 року затвердив порядок біржових торгів газом для потреб виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість. Кабінет Міністрів до 30 квітня 2022 року обмежив вартість природного газу для виробників борошна, хліба, молока, курятини, соняшникової олії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *