Пт. Кві 19th, 2024

Якщо над Україною закриють небо для польотів російської авіації, це суттєво змінить перебіг війни та сприятиме розв’язанню низки питань, зокрема гуманітарних.

На цьому наголосив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк під час брифінгу у Львові.

Він зазначив, що Українська держава продовжуватиме працювати над тим, щоб наші міжнародні партнери ухвалили це важливе рішення.

«Концепція закритого неба суттєво змінить диспозицію цієї війни й допоможе нам вирішити як гуманітарні питання, тобто (припинити. – Ред.) обстріли великих міст України, так і в принципі поверне росіян у більш-менш адекватний статус. Щоб вони розуміли, що воювати можна з армією, якщо у нас уже йде війна, але не проти цивільного населення», – заявив Михайло Подоляк.

Саме тому він закликав українські та іноземні ЗМІ сконцентрувати увагу та наголошувати на необхідності закриття неба над Україною.

«Якщо ми хочемо не мати проблем у цивільного населення в тому обсязі, який уже є, ми маємо всі говорити про потребу закритого неба. Щоб не було крилатих ракет і ударної авіації в небі», – переконаний радник керівника Офісу Глави держави.

Михайло Подоляк зазначив: якщо це питання буде вирішене, протягом одного-двох днів усі побачать, як суттєво зміниться не тільки переговорна позиція, а й взагалі ситуація в Україні. Зокрема, серед населення не буде панічних настроїв, тому що з неба не падатимуть бомби. Це допомагатиме й українським військовим, адже сухопутні операції РФ зазвичай більш прогнозовані.

«Усе, що стосується закритого неба, – я хочу, щоб ви сконцентрувалися на цьому», – закликав радник керівника Офісу Президента.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *