Чт. Кві 18th, 2024

Відбулась позачергова сесія Івано-Франківської міської ради.

Депутати міської ради одноголосно схвалили звернення до урядів країн-членів НАТО, Президента Сполучених Штатів Америки, Президента Франції, Канцлера Німеччини, послів усіх держав світу щодо необхідності закриття неба над Україною, інформує пресслужба міськради.

Звернення Івано-Франківської міської ради щодо необхідності закриття неба над Україною.

Ми, депутати Івано-Франківської міської ради звертаємося до вас з вимогою про невідкладне закриття неба над Україною.24 лютого 2022 року серед ночі, коли усі громадяни України спали, ворог у особі президента Російської Федерації віддав злочинний наказ здійснити напад на суверенну Українську землю. Українці прокинулись від жахіття повітряного бомбардування своїх міст та сіл.

Вже десяту добу російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням авіації, балістичних ракет, артилерії, реактивних систем залпового вогню. Сотні мирних громадян України вже загинули.

Десять останніх днів показали, що це війна не лише проти України, але проти демократії, свободи та гуманності у всьому світі. Кожна згаяна хвилина – це смерті наших громадян, жінок і дітей, це знищені наші міста і села.

Українська держава та народ України стали жертвою імперських амбіцій тоталітарного режиму, що відродився на території Російської Федерації та загрожує цілому світу ядерною катастрофою.

Ніч на 4 березня показала, що навіть винищення жителів України – не єдина мета кровожерного режиму Путіна та Російської Федерації. Обстрілами Запорізької АЕС війська окупантів поставили під питання виживання всього людства і навіть життя власних громадян.

Напад Російської Федерації на Україну вже призвів до того, що сотні тисяч біженців прямують через кордони НАТО. Весь світ розуміє важливість закриття неба над Україною. Тепер час усім демократичним урядам, які поділяють цінності людського життя, ділом довести свої гуманістичні ідеї. Закриття неба над Україною дозволить нам зупинити просування ворога та захистити тисячі життів українців.

Від імені мільйонів українців, які з 24 лютого 2022 року сидять в укриттях та бомбосховищах, від імені тих які воюють за свободу Європи у пам’ять понад дві тисячі цивільних громадян та від всіх хто вже загинули від російського бомбардування, ми закликаємо вас закрити небо над Україною.

Схвалено на позачерговій 21-й сесії Івано-Франківської міської ради 5 березня 2022 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *