Чт. Кві 25th, 2024

19 січня на Вічевому майдані об 11.30 год пройде святкове дійство з нагоди Йордану.

Про це на засіданні виконавчого комітету повідомив начальник Відділу внутрішньої політики Ігор Кінаш, пише Галицький кореспондент.

А 12.00 год відбудеться загальноміське урочисте освячення води за участю представників духовенства традиційних християнських конфесій.

Окрім того, усі охочі зможуть долучитися до вже традиційного Йорданського Водосвяття на березі річки Бистриці Надвірнянської (вул.Івасюка, позаду ресторану «Легенда»). Воно заплановане на 10.30 год.

“Цьогоріч вже вп’яте на Бистриці відбудеться освячення представниками Української греко-католицької церкви води”, – пояснив Кінаш.

Для цього профільні служби мають впорядкувати територію, встановити турнікети, біотуалети та контейнери для сміття на березі Бистриці.

До Йордану також обстежать днище річок Бистриця Надвірнянська і Бистриця Солотвинська, міського озера та в інших місцях можливого купання. Також чергуватимуть водолази.

А на Бистриці Надвірнянській, де буде водосвяття, також встановлять намети для переодягання та зігрівання містян, які захочуть купатися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *