Чт. Бер 28th, 2024

Лише за минулий тиждень зловмисники вчинили щонайменше шість крадіжок з проникненням, останні чотири – у ніч перед затриманням. Аби встановити злодіїв прикарпатські поліцейські провели комплекс оперативно-розшукових заходів і як результат – затримали підозрюваних в обласному центрі, де вони переховувалися.

“10 вересня, у ході раніше розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (йдеться про крадіжку, поєднану з проникненням у житло), затримано двох прикарпатців. Їх викрили оперативники карного розшуку обласної поліції. Затримані – двоє братів віком 20 років, які є мешканцями Коломийщини. Наприкінці літа вони приїхали до обласного центру з метою вчинення крадіжок, а місце перебування постійно змінювали, аби заплутати правоохоронців. Встановлено, що раніше один із чоловіків потрапляв у поле зору поліцейських”, – йдеться в дописі.

Поліція інформує, за останній тиждень злодії вчинили шість злочинів на Прикарпатті: спочатку проникли у відділення пошти неподалік Івано-Франківська, потім обікрали офісне приміщення у Бурштині, а вночі напередодні затримання пробралися в одну із сільських рад, відділення пошти, магазин і медпункт Тисмениччини. До приміщень проникали серед ночі шляхом віджиму вікон або дверей.

Розшукано і затримано зловмисників в одному із хостелів обласного центру, а під час огляду місця тимчасового проживання виявлено і вилучено крадене: ноутбуки, мобільні телефони, кошти та інші цінні речі. Додамо, що деяке викрадене майно зловмисники встигли здати у ломбард.

Слідчі затримати двох підозрюваних у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру, а судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави у розмірі 90 тисяч гривень. Триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Крім того, поліцейські перевіряють чоловіків і збирають доказову базу щодо вчинення аналогічних злочинів на території Івано-Франківщини, адже на це є достатньо підстав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *