Чт. Кві 18th, 2024

В Івано-Франківську надзвичайна ситуація в громаді – відсутність постачання газу в бюджетні установи!

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, пише Галичина24.

“Заклади охорони здоров’я, школи, садочки, соціальні заклади! Тобто знову маємо проблеми входження в опалювальний період… Навіть підписавши Меморандум на державному рівні… Закріпивши ціну на газ для бюджетних установ. Адже все має бути в нормах права та відповідно до документів, домовленостей'”, – йдеться в дописі.

Зазначає, що сьогодні відбулось позачергове засідання комісії з ТЕБ і НС, на якому розглянули цю проблему.

“Такі засідання відбуваються в усій Україні. Заклади охорони здоров’я не мають опалення. Зараз там 18-19 градусів тепла. Попри те, що на початку року була домовленість про ціни на газ за 7-8 гривень за кубометр, а тепер виходить – за 30? А це додатково 500 тисяч грн для міського бюджету! А тепер уявіть яка ситуація в закладах освіти. Понад 10 тисяч діток, які мають навчатись в теплих і комфортних умовах! А це понад 253 тисячі кубометрів газу та понад 7 мільйонів для бюджету міста. А ще є заклади культури, бібліотеки, соціальні заклади”, – зазначив Марцінків.

Зауважив, що це надзвичайна ситуація і треба приймати негайні рішення. Адже йдеться не лише про матеріальні збитки для громади, а й про комфорт людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *