Пт. Кві 19th, 2024

Міський голова Івано-франківська Руслан Марцінків дав доручення на 2 поверсі стадіону «РУХ» зробити пункт щеплення.

Про це написав мер на своїй сторінці, пише Галичина24.

“Я хочу, щоби в п’ятницю там була масова вакцинація. І організувати треба НОРМАЛЬНО! Щоб люди могли зробити нормальну чергу, з дистанціями і всім необхідним. І до останнього охочого могли отримати вакцину! Багато людей не бачать, що відбувається іноді в пунктах щеплень. І в поліклініках, і в центрах масової вакцинації влаштовують паніку. Вибивають двері в кабінет, лізуть в бійки з медиками… Це НЕПРИЙНЯТНО. Тепер з медиками чергують муніципали і поліція. Але є прецедет.Медики роблять велику роботу, і ми їм вдячні за цю роботу. Але саме зараз з’явився величезний запит від людей на вакцинацію. І треба людям дати можливість це зробити в нормальних умовах”, – зазначає міський голова.

Він додає, якщо треба – залучити 20 медичних бригад! Щоб люди не стояли в чергах цілий день і не брали штурмом пункти щеплень! Кошти медикам заплатять. Треба показати, що цей процес може бути нормально організований.

“Ми вже багато місяців закликали людей подбати про своє здоров’я та отримати вакцину заздалегідь. Якби люди були уважніші, прислухалися, зараз би не було такого ажіотажу і паніки. Але зараз треба реагувати згідно з ситуацією. Тому очікую злагодженої роботи та порозуміння. ℹКілька слів про ситуацію з ковідом у місті наразі:Наразі медичні установи справляються з кількістю хворих. Але статистика зростає стрімко”, – зауважує Руслан Марцінків.

Центральна міська клінічна лікарня (ЦМКЛ) відкрила 5 додаткових відділень.

Міська клінічна лікарня №1 (МКЛ) відкрите 1 додаткове відділення. Є перебої з фінансуванням через НСЗУ. І є перебої з постачанням кисню.

Ще одна важлива тема: кількість ушпиталених вакцинованих. У МКЛ №1 кількість вакцинованих, які були госпіталізовані, становить 1% від кількості ушпиталених. Як правило, їх захворювання перебігає набагато легше, попри те, що вони мають серйозні супутні хвороби. Почастішали випадки госпіталізації сімейних пар… Тож медики закликають вакцинуватися.

У ЦМКЛ було 5% госпіталізованих «вакцинованих», які зізналися, що купили документ про вакцинацію.46% пацієнтів ЦМКЛ – не з Франківська. Приблизно такий же відсоток і у Міській клінічній лікарні. Але зараз відкриваються лікарні в районах, тому кількість іногородніх у міських закладах буде поступово зменшуватися.

Загалом наразі госпіталізовано на третину більше пацієнтів з ковідом, ніж в той самий період минулого року. Медики відзначають, що дельта перебігає важче, ніж попередній штам.

“Тож основні проблеми крім зростання кількості хворих – це перебої фінансування від держави, перебої з постачанням кисню. Була нестача медпрацівників, але наразі персоналу достатньо. Станом на сьогодні виписується значно менше пацієнтів, ніж потрапляють щодня. Тому завантаженість ліжок зростає, ми йдемо в пікову ситуацію”, – йдеться в дописі.

.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *