Чт. Бер 28th, 2024

Сьогодні, 10 вересня в Івано-Франківську відкрили комунальний заклад позашкільної освіти Івано-Франківської міської ради КУТ (культурно-універсальна територія).

Як розповідає в.о. директор «КУТа» Оксана Таран, простір створений для дітей, які зможуть себе спробувати в будь-якому напрямку: креативне підприємництво, акторська майстерність, кіношкола «MovieX», вокальна студія, цікаве малювання, екоарт, хореографія, психологія, вирощування мікрозелені, fashion-ілюстрація, мобільна фотографія, вивчення китайської та англійської мови, пише Галичина24.

«Це сучасне приміщення, яке збудовано спеціально для дітей. Простір для всебічного розвитку дітей. Тут підібрані вчителі, які дуже творчо підходять до своєї професії. Вони можуть навчити дітей гарно проводити дозвілля після школи. Діти в цьому центрі зможуть себе спробувати в різних гуртках», – розповідає Оксана Таран.

За словами народної депутатки Оксани Савчук, «КУТ» має надати сучасний практичний навик дитині, яка б змогла знайти свій талант та розвинути його.

«Після того, як відкрила «Центр освітніх інновацій» зрозуміла, що діти потребують яскравих, креативних просторів. Однак, цей центр не міг помістити всіх бажаючих, які готові були відвідувати цікаві позашкільні гуртки. Тому постало питання відкрити щось нове та сучасне, як «КУТ»», – говорить Оксана Савчук.

Площа закладу сягає тисячу квадратних метрів. Він є найбільшим позашкільним закладом в Івано-Франківській громаді.

«Простір має на меті надати дітям уміння, яких вони потребують у сучасному світі. Дуже хочу зробити акцент на те, щоб сюди приходили й підлітки. В цьому закладі вони б мали змогу з користю проводити своє дозвілля», – додає нардепка.

Також вона зазначає, що надалі заклад планує залучати батьків та літніх людей. Саме для того, щоб вони віднайшли спілкування з дітьми.

Міський голова Руслан Марцінків відзначив, Івано-Франківськ місто – дружнє для дітей.

«Мені дуже приємно, що діти мають бажання займатися в різних гуртках. У місті бракує таких сучасних центрів для дітей гурткової роботи. Сьогоднішнє відкриття – успіх. До кінця року також плануємо відкрити ще один дитячий садок у нашій громаді”, – зазначив Руслан Марцінків.

Додамо, вже близько тисячі дітей записалися в «КУТ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *