Пт. Бер 29th, 2024

Сьогодні, 18 серпня в Івано-Франківську відбулась прем’єра короткометражної стрічки «Янгол у пітьмі».

Як розповідає режисер фільму Ігор Захарчук, спочатку була п’єса, але надалі ми вирішили її екранізувати.

“Раніше ми презентували виставу, але нам захотілося її екранізувати. Над кінострічкою сценарист чи режисер довго не працював – це була командна робота всіх учасників проєкт. Фільм створений для дітей і від дітей. Ми за допомогою камер захотіли показати всі вміння вихованців студії “ЖИВБУВПЕС” та Центру психологічної допомоги дітям “Серденько”, адже через камери діти більше відкриваються та можуть себе відчувати серйозніше”, – каже режисер Ігор Захарчук.

Історія фільму показує про непросте життя дітей безхатьків, які змушені кожного дня боротись за своє існування.

Сценаристка Таїсія Люта додає, що раніше не писала таких сценаріїв.

“Це для мене був виклик. Важко було знайти ту цікаву сюжетну лінію, але все ж її знайшла”, – зазначає Люта.

Фільм відзнято у співпраці з 19 Rocket Production та за підтримки Палац Потоцьких «Простір Інноваційних Креацій «Палац» , художників Михайла Тимківа й Олеся Базюка та за талановитого музичного супроводу композиторів Данила Савки та Євгенія Чичановського.

Юний композитор Данило Савка каже, що важко вдалося написати саундтрек до фільму.

“Було нелегко. Спочатку я писав екшнмузику. Хотілося робити щось гучніше, бо я не звик писати музику в стилі мінімалізм. Та попри те, я знайшов ту золоту середину. І навіть деякі емоції акторів передавали однією нотою”, – ділиться Савка.

Довідка:

“Янгол у пітьмі” – це фільм про непросте життя дітей з вулиці, яким щодня доводиться боротися за виживання, тиняючись у пошуках харчів, даху над головою та…наркотиків. Серед них опинились і двоє сиріт, Максим та Олька…Здавалось, ситуація дітей безнадійна, але раптом на їхньому шляху з’являється художник Сергій…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *