Ср. Кві 24th, 2024

Для безпеки та зручності пасажирів АТ «Укрзалізниця» відкриває центри вакцинації проти COVID-19 ще на 3 великих залізничних вокзалах: Рівне, Хмельницький та Ужгород.

З 23 жовтня планується розгорнути пункт щеплення ще й на вокзалі в Івано-Франківську.

У центрах вакцинації пасажири та всі охочі можуть безкоштовно зробити щеплення проти COVID-19, інформує Укрзалізниця.

Також на 10 залізничних вокзалах цілодобово працюють пункти експрес-тестування на COVID-19: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава (станція Полтава-Київська). Тут невакциновані пасажири можуть зробити експрес-тест та отримати довідку, що в разі негативного результату буде підставою для посадки в поїзд. Ця послуга для пасажирів, які мають квиток на поїзд, коштує 350 грн.АТ «Укрзалізниця» планує й надалі збільшувати перелік вокзалів, де діятимуть пункти вакцинації та тестування.

Нагадаємо, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1236 з 21 жовтня 2021 року змінюються правила перевезень пасажирів під час карантинних обмежень. Тепер посадка у поїзди далекого сполучення можлива лише за умови наявності у пасажирів сертифікату про вакцинацію (паперового або в додатку «Дія»), або документу про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19, або негативного результату ПЛР чи експрес-тесту на COVID-19, що мають бути зроблені не більше ніж за 72 години до посадки в поїзд.

Раніше повідомлялося, що на залізничних вокзалах України вже вакциновано пів тисячі осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *