Пт. Бер 29th, 2024

Підсумки проєкту «МІСЯЦЬ ЗДОРОВ’Я». З 13 вересня по 8 жовтня в Івано-Франківській міській територіальній громаді проходив проєкт «Місяць здоров’я».

Про це повідомляє Управління охорони здоров’я, пише Галичина24.

“Це вже традиційна програма для нашої громади. Разом із керівниками медичних закладів було розроблено систему надання медичних послуг пацієнтам усієї міської територіальної громади. Особливо це стосувалося сіл”, – йдеться в повідомленні.

На базі лікарських амбулаторій у селах, які ввійшли до складу Івано-Франківської громади, працювали виїзні бригади. Мешканці цих сіл могли пройти обстеження у терапевта, гінеколога, уролога, хірурга і навіть стоматолога. Лікарі намагалися зробити все можливе, щоб люди отримали дійсно якісні послуги та пройшли огляд у всіх можливих спеціалістів.

Загалом за 4 тижні проєкту було безкоштовно обстежено 1729 пацієнтів, з них 1367 жінок та всього 362 чоловіки. Проведено 341 УЗД молочних залоз, 159 мамографій, 671 УЗД органів черевної порожнини, 177 УЗД передміхурової залози тощо.

Ще одним важливим кроком у проєкті «Місяць здоров’я» стала злагоджена робота мобільних виїзних бригад. Вони проводили обстеження маломобільних пацієнтів безпосередньо в них вдома. Лікарі різних профілів – хірурги, гінекологи, терапевти – виїжджали на виклик. Лаборанти робили забір крові для загального аналізу, а прикуті до ліжка пацієнти могли пройти УЗД-обстеження завдяки переносному апарату, який медики привозили з собою.

Цьогоріч завдяки налагодженій співпраці з клінікою здоров’я шкіри «БРАСС» 376 пацієнтів пройшли обстеження в дерматолога та перевірили свої родимки.

У 369 пацієнтів виявлено дерматологічні захворювання різних видів і складності. Також у клініці можна було пройти ультразвукову діагностику молочних залоз.Ще одним із партнерів проєкту «Місяць здоров’я» стала медична лабораторія «Сінево».

Саме сюди лікарі направляли тих пацієнтів, у яких виявляли підозру на онкологічні захворювання. Завдяки співпраці з «Сінево» 297

пацієнтів змогли здати дороговартісні аналізи безкоштовно. Тішить, що у більшості підозри на онкологію не підтвердилися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *