Пт. Бер 29th, 2024

Волонтери “Дому Сірка” шукають нові сім’ї для десятьох котів, які залишилися без господині.

Про це Суспільному повідомила голова організації Наталія Когут.

У літньої жінки, яка проживала на вулиці Бельведерській в Івано-Франківську, було 25 своїх котів, також вона годувала бездомних хвостатих на вулиці. Нещодавно 70-літня франківка померла, а тварини залишилися без опікунки.

“Ми дуже часто її підтримували коштом “Дому Сірка”: привозили корми, стерилізували та лікували котиків. Вона мала багато боргів і брала кредити, щоб лікувати тих котів. Наразі не знаю, чи у неї всі кредити закриті, чи незакриті. У квартирі зараз залишилася її сестра”, — розповіла Наталія Когут.

Десять котів готові до прилаштування у нові сім’ї, інші ще потребують лікування від інфекцій.

“По суті, там коти, яких вже можна забирати. Вимити, обробити від паразитів і брати собі додому. Десяток кішок мають гарний вигляд і готові до прилаштування. Наразі максимально шукаємо волонтерів, людей, які б цих котів могли порозбирати по сім’ях — одразу надати їм дім або хоча б перетримку, щоб адаптувати їх трохи до інших людей. Вони знали тільки одну господиню і можуть бути трошки асоціальними”, — каже Наталія Когут.

Більшість котів — старші п’яти років, розповіла Наталія Когут. Волонтери також потребують вологих і сухих кормів, щоб прогодувати тварин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *