Пт. Бер 29th, 2024

У місті Калуш Івано-Франківської області госпіталізовано 8 осіб через отруєння у закладі громадського харчування “Crispy”.

Станом на 4 жовтня госпіталізовано 8 осіб, з них 1 дитина до 15 років, 1 особа віком до 18 років. Всі хворі госпіталізовані в КНП «Калуська міська лікарня», інфекційне відділення з попереднім діагнозом «Гострий гастроентероколіт?».

Про це інформує Івано-франківський обласний центр контролю та профілактики МОЗ, пише Галичина24.

Захворілі є жителями м. Калуш (3 осіб), с. Новиця (2 осіб), с. Пійло (1 особа), с. Степанівка (1 особа), с. Зелений Яр (1 особа).

При епідрозслідуванні встановлено, що 02.10.2021 всі захворілі вживали лаваш з куркою в закладі громадського харчування «Crispy», м. Калуш.

На об’єкті виникнення спалаху та по місцю проживання захворілих спеціалістами ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»:

проведено дезінфекцію вологим методом;

відібрано проби води, змиви з об’єктів довкілля на виявлення патогенної мікрофлори;

обстежено контактних та працівників закладу;

відповідно до Регламенту взаємодії про спалах гострої кишкової інфекції, інформовано всі зацікавлені служби згідно наказу №190-2002.

Лабораторні дослідження тривають.

Державна установа “Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” інформує про зареєстрований груповий осередок гострої кишкової інфекції в закладі громадського харчування “Crispy” у місті Калуш.

Зазначається, що станом на 4 жовтня госпіталізовано 8 осіб, з них одна дитина до 15 років. Усі хворі доправлені до інфекційного відділення Калуської міської лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *