Ср. Кві 24th, 2024

Вранці 16 вересня у управлінні ДСНС в Івано-Франківській області відбулася пресконференція, на якій розповіли подробиці загибелі туристів у Карпатах.

Начальник управління Володимир Чернецький повідомив, що до рятувальної операції залучили рятувальників та транспорт підвищеної прохідності місцевих мешканців, зокрема квадроцикл. Туристи були родом з Коломийщини, серед них був один іноземець. Травмованих несли на ношах п’ять кілометрів. Загиблі – двоє чоловіків. Травмовані – жінки. Одна з них у важкому стані, ще одна має легкі ураження, двоє середній стан важкості. Одній жінці ампутувало руку.

Чернецький не назвав причини вибуху, але припустив ймовірну версію, пише “Галка”.

“Подія відбувалася в місці бойових дій, так званого “Брусиловського прориву” Першої світової війни і лінії артилерійських дуелей під час бойових дій Другої світової війни. Можливо було знаходження вибухонебезпечних предметів”, – сказав Чернецький.

Капітан УДСНС Тарас Бринда який був на місці події, розповів, що рятувальники сконцентрували максимальні сили. Почали працювати шість пошуково-рятувальних груп.

“Ми не могли важко потерпілу швидко транспортувати, аби не завдати їй травм…Треба віддати належне тим людям, що були на місці. Вони змогли чітко змогли повідомити що і де сталося і надати першу домедичну допомогу. Місцеві, які перші прибули, привезли медикаменти. Були зупинені кровотечі. Допомога домедична надавалася людям фахово, на тому місці, де вони отримали ураження”, – сказав Бринда.

За словами Бринди, люди зупинилися на полонині ночувати. Вони повідомили, що розклали вогнище на місці, де вже догорав раніше існуючий вогонь. В один з моментів, через кілька годин і стався вибух.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *