Чт. Бер 28th, 2024

Правопорушник за допомогою фейкових інтернет-магазинів техніки привласнив понад пів мільйона гривень громадян.

За скоєне чоловікові загрожує до восьми років за ґратами, інформує Кіберполіція.

Інтернет-шахрайство викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області спільно зі слідчими Івано-Франківського районного управління поліції.

33-річний житель області створив три фейкових інтернет-магазини, де продавав комп’ютерну техніку та комплектуючі до неї. Головною умовою була передплата, однак, отримавши гроші клієнтів, фігурант не відправляв їм товар.Встановлено, що у такий спосіб чоловік ошукав щонайменше 50 громадян. За попередніми підрахунками, сума збитків сягає понад пів мільйона гривень.

В оселі фігуранта працівники поліції провели санкціоновані обшуки. Вилучено мобільні телефони, банківські та SIM-картки, які використовувалися у протиправній діяльності. Також в ході слідчих дій правоохоронці встановили, що фігурант діяв разом зі спільником.Зловмиснику оголошено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри спільнику.

Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська окружна прокуратура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *