Ср. Кві 24th, 2024

Сьогодні, 14 вересня у приміщенні Поліклініки 5 відбулась пресконференція, де розповіли про старт традиційної програми «Місяць здоров‘я».

“Враховуючи ситуацію в час пандемії, багато медичних закладів не могли надати або прийняти пацієнтів. Тож ця ініціатива програми “Місяць здоров’я” є дуже важливою для дорослих та підлітків. У якій включається класичний пакет послуг, де можна без направлення перевірити свій стан здоров’я. Тут також додалися нові речі, які будуть надавати в поліклініках, або під час виїзду до пацієнта”, – розповідає народна депутатка Оксана Савчук.

Проєкт ініційований Оксаною Савчук ще у 2018 році. Спочатку програма передбачала безкоштовне обстеження для дівчат і жінок. З 2019 року пройти огляд у фахівців можуть як жінки, так і чоловіки.

“Цю ініціативу підтримали мої колеги народні депутати, яку започаткували її в ряд містах України переймаючи від нас”, – додає Оксана Савчук.

Додамо, що мешканець Івано-Франківської громади може зайти в будь-яку поліклініку, амбулаторію, або той заклад який долучений до кампанії “Місяць здоров’я” без направлення сімейного лікаря та обстежитися безоплатно.

У дані програмі є виїзна бригада з сучасним УЗД апаратом з цілою групою фахівців, які нададуть повний спектр медичних послуг.

“Тут передбачено виїзд до людей, які не мають можливості потратити до поліклініки, чи іншого лікувального закладу. Для громади дуже важливо, що ця ініціатива продовжується. Ціль і мета проєкту – звернути увагу кожного чоловіка та жінки на своє здоров’я. Проєкт має бути цілеспрямованим щорічної дії, щорічним зверненням”, – зазначає директор департаменту охорони здоров’я Марія Бойко.

Додамо, минулого року обстежили понад 3 тисячі осіб в рамках програми “Місяць здоров’я”.

“На зборах проєкту всі лікарі підтримали цю ініціативу та  згодилися працювати безоплатно. Наш центр долучився до цього проєкту в тих напрямках, в яких вважаємо, що робимо їх добре. А саме – дерматологія та перевірка на утворах шкіри. Також запропонували консультації уролога та УЗД грудних залоз та щитовидної залози”, – каже керівник клінічного центру “БРАСС”. відзначив Станіслав Онищук. Він акцентує – “Проєкт вчора стартував, а вже за день 18 пацієнтів оглянулися в хірурга з огляду шкіри. І з них чітко виявили: базаліома(базальноклітинний рак шкіри), одна екзема, двоє з вірусними бородавками”, – говорить Станіслав Онищук.

Проєкт «Місяць здоров’я» покликаний привернути увагу до здоров’я та популяризувати здоровий спосіб життя. Найважливіше – спонукати іванофранківців стежити за собою, адже передбачити хворобу простіше, аніж боротися з нею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *