Пт. Бер 29th, 2024

Ще дві камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху буде встановлено в місті Івано-Франківську.

Про це повідомив заступник міського голови Михайло Смушак, пише Галичина24.

Спільно з управлінням патрульної поліції в Івано-Франківській області визначено, що їх буде встановлено на вулицях Івасюка та Надрічній.

Наразі камери фіксують лише перевищення швидкості, проте вже незабаром фіксуватимуться й інші порушення – проїзд на червоний сигнал світлофора, порушення правил зупинки чи стоянки, проїзд смугою для громадського транспорту тощо.

Як зазначає Михайло Смушак, що були запитання: «Штрафи за порушення, які фіксуються цими камерами не йдуть, поки що, в міський бюджет. Навіщо нам ці камери?»: – Відповідаю:

1. Тому що камери дисциплінують водіїв.

2. Місто платить тільки за електроенергію і підключення. Самі камери і програмні продукти фінансуються з державного бюджету.

3. Є законопроєкт, згідно якого, частина доходів від сплати штрафів буде спрямовуватись до місцевих бюджетів. Чекаємо на його прийняття.

4. А яка різниця, за великим рахунком, куди йдуть ці штрафи? – Мета встановлення камер не надходження до бюджету, а безпека на дорогах.

“Сьогодні потрібно відверто констатувати, що із встановленням подібних комплексів автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху Україна спізнилась на років 20, як мінімум. А потім ми дивуємось, чому смертність на наших дорогах одна з найвищих у Європі. Бо порушують правила масово, відчуваючи свою безнаказаність”, – зауважив заступник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *