Сб. Кві 20th, 2024

чора, 12 лютого, відбувся Національний відбір на Євробачення-2022. За результатами голосування членів журі й глядачів перемогу здобула Аліна Паш, яка отримала 15 балів. Глядачі та фанати мають низку запитань та зауважень до організації конкурсу, тому вважаємо обов’язковим відповісти на них.

Щодо технічних проблем під час прямого ефіру

Під час оголошення результатів голосування глядачів у прямому ефірі були помилково названі різні бали учасників, що набрали найменші бали, а саме: Michael Soul (1 бал), гурт “Our Atlantic” (2 бали), Barleben (3 бали), а також з технічних причин не відображалася таблиця загальних результатів на екрані, пише Суспільне.

Суспільний мовник просить вибачення у глядачів та артистів: Michael Soul, гурту “Our Atlantic”, Barleben.

Ми також звернулися за детальними поясненням цієї ситуації до нашого підрядника-виробника телеверсії Нацвідбору на Євробачення-2022 — ТОВ “Френдс Про ТВ”.

“Редакторка, яка дублювала результати в навушник ведучому Тімуру Мірошниченку, переплутала стовпчики і почала читати результати не по голосуванню глядачів, а підсумкові. Треба було підказувати ведучому оцінки від глядачів, а вона читала суму, яка виходить у підсумку. Таким чином, вона спантеличила ведучого і графічного редактора, що виводив таблицю з результатами на екран. Через спроби внести правки у файлі стався збій і таблиця зникла з екрана. Ми перепрошуємо за ці незручності, особливо за той стрес, що пережив Тімур”, — пояснив продюсер та керівник компанії “Френдс Про ТВ” Олексій Гончаренко.

Щодо достовірності результатів відбору

Правильність перевірки підрахунку голосів здійснювала ТОВ “Аудиторська фірма PwC”. PwC в Україні шостий рік поспіль є незалежним консультантом та аудитором для перевірки правильності підрахунку голосів у Національному відборі на міжнародний пісенний конкурс “Євробачення”. Понад 170 років PwC залишається найвпливовішим світовим брендом та компанією, чиїй експертизі довіряють у всьому світі.

“PwC в Україні провела перевірку правильності результатів глядацького, суддівського та загального голосування Нацвідбору на “Євробачення-2022”, які опубліковані на офіційному сайті Суспільного мовника. Ми провели процедури, щоб впевнитись, що результати голосування глядачів з системи SMS-голосування, суддів та загальний бал правильно передані ведучим в конверті, а також що загальний рейтинг учасника визначено на основі суми отриманих балів та відповідно до правил Національного відбору. Також від імені команди PwC в Україні та від себе особисто висловлюю підтримку учасникам, ведучим та суддям, які гідно трималися в прямому ефірі”, — зазначила Партнер PwC в Україні Олена Волкова.

У понеділок, 14 лютого, о 15:00 Суспільний мовник спільно із “Френдс Про ТВ” проведе пресконференцію для ЗМІ. Акредитація до 12:00 14 лютого за посиланням.

Нагадаємо, ТОВ «Френдс Про ТВ» став переможцем мистецького конкурсу на виготовлення телеверсії Національного відбору, постановки виступу переможця, а також резервного запису постановки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *